27 января 2017

Лiдскiя бровары зварылі гатунак на аснове традыцыйнага светлага піва з даданнем натуральнага соку вішні

«Kriek» — у перакладзе з заходне-фламандскага абазначае «вішня». Гэта фруктовы ламбік, які адносіцца да эксклюзіўных гатункаў бельгійскага піва, распавядае lidskae.by.

Упершыню гэта піва зварылі ў часы крыжовых паходаў. Адзін з крыжакоў дадаў у склад піва вішню. Смак і колер вішнёвага піва сталі нечаканасцю для ўсіх, хто яго пакаштаваў, гэты рэцэпт карыстаецца поспехам і сёння.

Лiдскiя бровары натхніліся прыкладам бельгійскіх калег і зварылі гатунак на аснове традыцыйнага светлага піва з даданнем натуральнага соку вішні — «ЛIДСКАЕ Kriek».

Новы гатунак мае чырвоны колер, прыемны саладкаваты смак, вішнёвы водар і лёгкую гарчынку ў паслясмаку. Піць «Kriek» пажадана, астудзіўшы яго да тэмпературы +5–+6°C.

Асаблівы кіслява-салодкі прысмак гэтага піва вельмі прыемны ў летнія месяцы. Зімой «Kriek» наліваюць на бельгійскіх Калядных базарах, разагрэўшы яго разам з вострымі прыправамі.

  • Утрыманне алкаголю — 4,6%
  • Масавая доля сухіх рэчываў — 14%

Новы гатунак пачне з’яўляцца на паліцах гандлёвых кропак з 30 студзеня 2017 года.

ЧРЕЗМЕРНОЕ УПОТРЕБЛЕНИЕ АЛКОГОЛЯ ВРЕДИТ ВАШЕМУ ЗДОРОВЬЮ!

Также, смотрите другие новости на тему «Лидское пиво»:


«Бізнес-Ліда», 2017.

Если вы заметили ошибку в тексте, пожалуйста, выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Комментарии 2

Чтобы написать комментарий нужно войти  или зарегистрироваться

Александр #8639 , 31 января 2017, 21:00#
что только не придумают скоро нармального пива не останется ....
Alex #6271 , 31 января 2017, 21:49#
Лидское уже давно не нормальное, одним помоем больше, пипл схавает.