6 апреля 2018

Кампанія «Лідскае піва» выпусціла шэраг навінак: піва, квас, сідр і газаваны напой

Кампанія «Лідскае піва» выпусціла новыя прадукты: піва Koronet Brown Ale i Australian Light Lager, квас «Лідскі квас Летні» з сокам яблыка і кізіла, сідр FIZZ Рэвень (Rhubarb) і газаваны напой Pepsi Wild Cherry.

KORONET BROWN ALE

З 5 красавіка кампанія «Лідскае піва» пачынае продажы новага гатунку ў лінейцы KORONET — KORONET BROWN ALE.

Навінка ад лідскіх півавараў бярэ пачатак ад папулярнага ў XVIII стагоддзі ангельскага піва. У XIX стагоддзі карычневы эль як гатунак практычна знік з поля зроку з прычыны дарагоўлі цёмнага соладу, зноў ён быў адроджаны толькі ў канцы стагоддзя. З 1920-х гадоў карычневы эль атрымаў шырокае распаўсюджанне не толькі ў Англіі, але і ў іншых краінах.

Пры вытворчасці KORONET BROWN ALE выкарыстоўваецца тэхналогія верхавога браджэння дрожджаў, якая характэрна для класічных брытанскіх эляў.

Масавая доля сухіх рэчываў у пачатковым сусле — 10,5%. Хмель East Kent Goldings, які традыцыйна выкарыстоўваецца ў вытворчасці англійскіх эляў, надае смаку новага гатунку лёгкую, але прыкметную гарчынку. Адметная рыса KORONET BROWN ALE — адчувальны карамельны смак з ноткамі бісквіта або падсмажанага тоста. Прадукт мае саладкаваты водар з нотамі шакаладу і арэхаў. Адметны смак прадукту ствараецца за кошт спалучэння саладоў Chateau Chocolat і Chateau Black. У KORONET BROWN ALE цёмны, бліжэй да карычневага колер, што адпавядае колеру традыцыйнага ангельскага карычневага элю. Каляровасць прадукту — 40-50 ЕВС.

Прадукт ўводзіцца ў асартымент на пастаяннай аснове і будзе прадстаўлены ў фармаце каралеўскай пінты: шкляная бутэлька 0,568 л. Дызайн KORONET BROWN ALE выкананы ў брытанскай стылістыцы і з’яўляецца лагічным працягам усёй лінейкі KORONET. Цана прадукту будзе аналагічнай іншым гатункам у лінейцы KORONET.

AUSTRALIAN LIGHT LAGER

20 сакавіка кампанія «Лідскае піва» прадставіла новы гатунак піва — Australian Light Lager (аўстралійскі светлы лагер). Навінка папоўніла крафтавую серыю «Калекцыя Майстра». Прэзентацыя гатунку прайшла ў рамках паўфіналу рэспубліканскага прафесійнага конкурсу бармэнаў LIDSKAE BEER MASTER.

Australian Light Lager з «Калекцыі Майстра» — лагер мацункам 4,8%, пры вырабе якога прыменена тэхналогія «dry hopping» (сухое ахмяленне). Згодна з гэтай тэхналогіяй, якая была вынайдзеная ў Вялікабрытаніі ў 1820 годзе, хмель дадаецца ў піва на халоднай стадыі падчас працэсу браджэння. Выкарыстанне «dry hopping» —найлепшы спосаб надаць свежы хмелевы водар і смак піву. Півавары выкарыстоўваюць гэты дадатковы крок для поўнай перадачы букета выкарыстанага хмелю.

Аўстралійскі характар навінкі задаюць 2 віды хмелю, выведзеныя непасрэдна на «зялёным кантыненце». Хмель Ella прыўносіць у Australian Light Lager кветкавыя тоны, пераплеценыя з ноткамі бадзяна, якія вельмі цэняцца ў лагерах ці пілснэрах. Хмель Vic Secret упершыню быў прадстаўлены на сусветным піваварным рынку ўсяго 5 гадоў таму, ён мае чыстыя, выразныя фруктовыя і сасновыя характарыстыкі і дапаўняе навінку араматычнымі нотамі ананаса, яблыка і грэйпфрута.

Масавая доля сухіх рэчываў у Australian Light Lager з «Калекцыі Майстра» — 11%. Каляровасць прадукту складае 6-8 EBC, паказчык горычы ў навінцы дасягае ад 18 да 24 IBU. Рэкамендавананя тэмпература ўжывання: 12 °С.

Australian Light Lager пачне з’яўляцца ў продажы з 21 сакавіка. Прадукт будзе прадстаўлены ў фармаце шклянай бутэлькі 0,5 л. Піва выпушчана абмежаванай партыяй — усяго 200 000 л.

Australian Light Lager стаў 1-ай піўной навінкай, прэзентаванай кампаніяй «Лідскае піва» з пачатку 2018 года, а таксама 11 смакам з серыі «Калекцыя Майстра».

ЛІДСКІ КВАС ЛЕТНІ

Лінейка квасу ад кампаніі «Лідскае піва» папоўнілася новым сезонным смакам — Лідскі квас Летні. У натуральным квасе браджэння, выпушчаным абмежаванай серыяй спецыяльна да летняга сезона, утрымліваюцца натуральныя сокі яблыка і пладоў кізіла.

Як і ўсе прадстаўнікі квасной лінейкі ад лідскага завода, Лідскі квас Летні не ўтрымлівае кансервантаў. Пры гэтым даданне натуральных сокаў надало яму мяккі асвяжальны смак і зрабіла квас яшчэ больш карысным: плады кізіла багатыя вітамінам С і пекцінавымі рэчывамі, а яблыкі маюць выяўленыя антыаксідантныя ўласцівасці і з’яўляюцца крыніцамі мноства мінералаў і арганічных кіслот.

Навінка цудоўна здаволіць смагу ў спякоту, а таксама стане выдатным дадаткам да любога будзённага і святочнага стала. Рэкамендуемая тэмпература захоўвання квасу: ад 0° да 22 °С.

Лідскі квас Летні выпушчаны ў ПЭТ-бутэльках аб’ёмам 0,5 і 1,5 літра. Спажыўцы па вартасці ацэняць не толькі зручны фармат, але і арыгінальнае афармленне прадукту. Дызайн этыкеткі быў распрацаваны спецыялістамі міжнароднага брэндынгавага агенцтва DDH Branding Consultancy. Летні настрой новага квасу перадаюць вядомыя візуальныя атрыбуты пляжнага адпачынку. Яркая этыкетка прыцягне ўвагу не толькі пастаянных спажыўцоў Лідскага квасу, але і аматараў квасных навінак.

Рэкамендаваная цана складае 1,11 беларускіх рублёў і 2,09 беларускіх рублёў за бутэльку 0,5 і 1,5 літра адпаведна.

Квас выпушчаны абмежаванай серыяй — навінка даступная на паліцах рознічных крамаў і ў гандлёвых сетках па ўсёй краіне з 3 красавіка і будзе ў продажы да канца жніўня.

FIZZ РЭВЕНЬ (RHUBARB)

ААТ «Лідскае піва» дапоўніла лінейку сідру натуральнага браджэння FIZZ сезонным смакам. З пачатку красавіка і да восені ў асартыменце вытворцы будзе прысутнічаць FIZZ Рэвень (Rhubarb) — традыцыйны натуральны яблычны сідр, дапоўнены асвяжальнай кіслінкай рэвеню.

Сідр FIZZ Рэвень (Rhubarb) выраблены з 100-адсоткавага яблычнага соку шляхам натуральнага браджэння. Дзякуючы спалучэнню класічных для сідру яблычных саладкаватых нот і асвяжальнай кіслінкі рэвеню навінка атрымала далікатны мяккі смак. У гарачыя летнія дні смакавыя якасці FIZZ Рэвень (Rhubarb) можна ўзмацніць даданнем лёду ў куфаль.

Навінка будзе выпускацца ў ПЭТ-бутэльках аб’ёмам 1 л. Мацунак сідру — 4,5%. Рэкамендаваная цана для гандлёвых кропак складзе 2,68 беларускіх рублёў.

Сідр FIZZ Рэвень (Rhubarb) працягвае прыняты ў кампаніі стандарт «clean label» («чыстая этыкетка»), згодна з якім у рэцэптуры сідру натуральнага браджэння не выкарыстоўваюцца араматызатары, штучныя фарбавальнікі і зніжана колькасць цукру.

PEPSI WILD CHERRY

Pepsi Wild Cherry — навінка, створаная адмыслова для аматараў асвяжальных газаваных напояў.

Галоўная асаблівасць Pepsi Wild Cherry — насычаны смак вішні, якая надае напою тонкі фрукто выводар і прыемную слодыч і гарманічна спалучаецца са смакам колы. Напой не ўтрымлівае цукар, што робіць яго выдатным выбарам для тых, хто шукае яркі незвычайны смак без калорый. Навінка будзе выпускацца ў ПЭТ-бутэльках — 0,5 л, 1 л, 1,5 л.

ЧРЕЗМЕРНОЕ УПОТРЕБЛЕНИЕ ПИВА
ВРЕДИТ ВАШЕМУ ЗДОРОВЬЮ!


«Бизнес-Лида», 2018.

Если вы заметили ошибку в тексте, пожалуйста, выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Комментарии 24

Чтобы написать комментарий нужно войти  или зарегистрироваться

Олег Владимирович , 6 апреля, 06:17#
везли бы все это бырло куда-нибудь на запад...
Ник #10203 , 6 апреля, 08:11#
Согласен.. Зачем в квас добавлять сок?
Владимир #2680 , 6 апреля, 08:30#
Яблочный сок предпочитаю свой, а квас после бани покупаю, но из-за дороговизны Лидского его редко, у конкурентов и не хуже и дешевле
Александр , 6 апреля, 09:14#
Спасибо Лидскому пиву, что постоянно радует новинками!!! Вы супер!!! Пиво у Вас отличное!!!
Лявон Анацка , 6 апреля, 10:32#
ШАНОЎНАЕ СПАДАРСТВА!
САМ Я ПІВА ЎЖЫВАЮ МАЛА І НЕ УБАЧЫЎ ВЯЛІКАЙ РОЗНІЦЫ ПАМІЖ ІРЛАНДСКІМ,ЧЭСКІМ І ДАЦКІМ.
АЛЕ ВЫРАБАМІ ЛІДСКІМІ ГАНАРУСЯ УСІМІ.
І ВЕЛЬМІ ПРЫЕМНА БЫЛО ЧУЦЬ СТАНОЎЧЫЯ ВОДГУКІ АБ НАШЫМ ПІВЕ Ў ЛОНДАНЕ, БЕЛФАСЦЕ,БАРСЕЛОНЕ,КАПЕНГАГЕНЕ І ІНШЫХ МЕСЦАХ ....
ТАМУ ЗЫЧУ ПРАЦАВІТАМУ КАЛЕКТЫВУ І ТАЛЕНАВІТАМУ КІРАЎНІЦТВУ ДАЛЕЙШЫХ ПОСПЕХАЎ І ЧАРГОВЫХ МЕДАЛЕЎ У ЛОНДАНЕ.
З ПАВАГАЙ ЛЯВОН АНАЦКА
Oleg Paida , 6 апреля, 11:04#
Спадар Лявон, дзякуй за камент!
Ганаруся вашым досведам і дасягненнямі. У асноуным, чытаю вас у FB і заўважыў, что вы заўсёды пішате капслокам (вялікімі літарамі). Пагадзіцеся, нашмат лягчэй чытаць тэкст, калі ён напісаны малымі літарамі.

Гэта так, проста сяброўская парада))
язэп пушча , 6 апреля, 18:54#
Першы раз чую, што Лідскае піва знайшло свайго спажыўца ў Лондане, Белфасце, Барселоне ды Капенгагене. Цікава, а якія аб'ёмы Лідскага піва пастаўляюцца ў гэтыя краіны...
владимир #1337 , 6 апреля, 11:21#
Молодцы!!! только с квасом эти эксперименты излишни...квас он и 100 лет назад у нас был квасом, классический квас у вас лучший, а это отправляйте в Финляндию))))
Alex #6271 , 6 апреля, 18:32#
Да о чем базар? Очередные помои выпустили и кучка работников в купе с дермьоедами поет дифирамбы?! Повелся - купил детям квас с кизилом и соком яблока, и понял почему тараканы наши дома покинули. Хватит травить народ лабусня ипаная , а то мы скоро вас самих заставим пить то, что вы выпускаете пиндосы гребанные!!!
Ясь з-пад Вільні , 6 апреля, 20:53#
Ваш комментарий попадает под статью 130 УК РБ "Разжигание расовой, национальной или религиозной вражды или розни".
Я вам не завидую, если вы его отправили с номера, зарегистрированного на вас.
Alex #6271 , 6 апреля, 21:29#
А ,Вас, эта отрава устраивает?
Ясь з-пад Вільні , 6 апреля, 21:42#
Мой отзыв ниже в комментариях. Как бы то ни было, это не повод так истерить, поберегите нервы.
Sten , 8 апреля, 19:07#
Чаму так распетушыўся, хіба няўстойлівы псіхічны стан? У кожнага свой густ, па мне ня кепскі гатунак квасу. А памыі хутка з Навагрудскіх бочак прадаваць пачнуць.
Саша #2202 , 6 апреля, 19:07#
навіны гэта заўсёды нядрэнна.На густ і колер таварышаў няма ,калі не падабаецца не пі.Навошта ганіць?
Ясь з-пад Вільні , 6 апреля, 21:16#
Дзякуй Лідскаму за Vitamineral, адзіны спартыўны напой у краіне. Іншым вытворцам - ганьба.
Спадабалася піва Australian, як і астатнія з серыі "КМ". Раней набываў IPA, дрэнна, што больш не вырабляецца. Перайшоў на APA ад Крыніцы.
Вось толькі танныя старыя гатункі, накшталт "Аксамітнага", моцна аддаюць спіртавой асновай. Адсюль і негатыўныя водгукі.
Sten , 8 апреля, 19:10#
Vitamineral сапраўды найлепшы напой у краіне.
Олег Владимирович , 7 апреля, 07:05#
Пейте дети пиво пенное...
Михайлов Дмитрий , 8 апреля, 18:06#
Лидский пивзавод захватили змагары!
Александр #441 , 10 апреля, 18:47#
а какое вобще деление?
Есть "змагары" а кто им противостоит? А есть кто-то кто никому не противостоит?
Как называются те, кто всё своё ругает? А как называть тех кто недоволен каждый раз, когда у кого-то "своего" дела идут хорошо?
Калямба , 8 апреля, 21:13#
Почти всё непонятно - пишите по-русски
Sten , 8 апреля, 21:28#
Ха ха вучы беларускую мову, можа спатрэбіцца ;)))
Oleg Paida , 9 апреля, 08:56#
Сказал гражданин Беларуси)))
Kaligyla , 8 апреля, 23:01#
Это мне не надо тут рекламировать. Все эти эксперименты (пэпси- дикая вишня) Вы эт лучше за границу поставляйте.
Валер , 9 апреля, 17:45#
На квасе, в дали бы наш замак нарисовали и свой завод, было бы и красивее и интереснее